FOTO: Petra Vlhová otvorila zimnú sezónu v Jasnej, v stredisku pribudla nová lanovka za 17 miliónov eur


FOTO: Petra Vlhová otvorila zimnú sezónu v Jasnej, v stredisku pribudla nová lanovka za 17 miliónov eur
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Visit Liptov

Včerajší deň priniesol dobré správy pre milovníkov zimných športov zo Žilinského kraja a okolia. Lyžiarske stredisko Jasná oficiálne otvorilo tohtoročnú zimnú sezónu. Informovalo o tom mesto Liptovský Mikuláš v príspevku na sociálnej sieti.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnila aj úspešná lyžiarka Petra Vlhová, ktorá sa práve vrátila zo svetového pohára v alpskom lyžovaní v americkom Killingtone. Rodáčka z Liptova si vyskúšala aj novú lanovku, ktorá zdobí jednu stranu Chopku. Po otváracej ceremónii sa Vlhová vydala na cestu do talianskeho Sestriere na ďalšie preteky Svetového pohára žien.

Zima je plná očakávaní. Pre návštevníkov sú pripravené nielen profesionálne upravované svahy v Jasnej či iných strediskách a ešte viac zasnežovaných trás, ale aj nová 15-miestna kabínková lanovka z Bielej púte na Priehybu. Prajeme si, aby nás v sezóne podporili domáci Slováci, ale aj zahraniční návštevníci,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Novou lanovkou sa v sobotu 3. decembra previezli aj prví návštevníci vyhľadávaného lyžiarskeho strediska. Trasa z Bielej púte na Priehybu meria takmer jeden kilometer. Na výstavbu lanovky bolo použitých až 17 miliónov eur.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu