Lyžiari schádzajúci po svahoch strediska Jasná pred jeho otvorením ohrozujú seba i pracovníkov


Foto: Lyžiari schádzajúci po svahoch strediska Jasná pred jeho otvorením ohrozujú seba i pracovníkov Foto: Horská záchranná služba

Sezóna v lyžiarskom stredisku Jasná odštartuje už túto sobotu 3. decembra. Na zjadovkách aktuálne prebiehajú intenzívne úpravy tratí, po ktorých sa pohybujú skútre a snežné pásové vozidlá. Horská záchranná služba (HZS) preto na svojom oficiálnom webe upozorňuje verejnosť na možný vznik životu nebezpečnej situácie.

Vozidlá upravujúce trate sú istené lanami, ktoré často nie je vidieť, v zlom počasí sú takmer neviditeľné. Stroje sa navyše môžu kotviť aj o seba navzájom a vtedy sa môže lano objaviť aj na miestach, ktoré lyžiar vôbec neočakáva,“ uvádza HZS a apeluje tak na lyžiarov, ktorí sa už objavili na svahoch aj napriek uzavretým zjazdovkám.

Takéto konanie sa na všetkých lyžiarskych strediskách považuje za nerešpektovanie pravidiel a môže spôsobiť ohrozenie vlastného zdravia i bezpečnosti prítomných pracovníkov. „Dôrazne preto upozorňujeme všetkých návštevníkov strediska, že pohyb po uzavretých zjazdovkách môže byť životu nebezpečný a je prísne zakázaný,“ dopĺňa HZS.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu