Opitého Žilinčana v Skalici zastavil až strom. Pri dychovej skúške mu namerali 2,5 promile


Foto: Opitého Žilinčana v Skalici zastavil až strom. Pri dychovej skúške mu namerali 2,5 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Alkohol za volantom úradoval v meste Skalica, kde 30-ročný Žilinčan stratil kontrolu nad vozidlom a narazil s ním do dopravnej značky aj stromu. O prípade informovala Polícia Trnavského kraja vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

K nehode malo dôjsť v blízkosti miestnej nemocnice krátko pred 17:00 hod. „Nad autom Škoda Octavia stratil kontrolu, vyšiel mimo cestu vpravo, kde narazil najskôr do dopravnej značky a skončil v strome. Pri náraze do stromu sa našťastie vážnejšie nezranil a bol po nehode jednorazovo ošetrený,“ uvádza polícia v príspevku.

Po príchode policajných príslušníkov bol muž podrobený dychovej skúške, počas ktorej mu v dychu namerali najskôr 1,21 mg/l a neskôr 1,09 mg/l, čo predstavuje viac ako 2 promile a ide o stav ťažkej opitosti. Policajti mu preto bezprostredne na mieste zadržali vodičský preukaz a obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky: „Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu