Dvaja opití cestujúci v žilinskom trolejbuse vytiahli veľký nôž, jedného z nich zadržala polícia


Foto: Dvaja opití cestujúci v žilinskom trolejbuse vytiahli veľký nôž, jedného z nich zadržala polícia Foto: Ilustračné foto

Dnes krátko pred poludním došlo k nebezpečnému incidentu v žilinskom prostriedku mestskej hromadnej dopravy. V trolejbuse linky číslo 7, ktorá premáva zo sídliska Hájik cez Závodie, Hliny a Solinky smerom na Vlčince a naspäť, manipulovali dvaja cestujúci s dlhým nožom.

Podľa vyjadrenia dopravno-prevádzkového riaditeľa Dopravného podniku mesta Žiliny Jána Šimka tieto dve osoby nastúpili na zastávke Jaseňová do spoja smerujúceho na Vlčince. Obidvaja cestujúci mali prejavovať známky požitia alkoholu.

„Na ďalšej zastávke Pod hájom bol vodič upovedomený ostatnými cestujúcimi, že spomenutí dvaja cestujúci manipulujú nožom a pokúšajú sa odrezať bezpečnostné kladivko umiestnené na ráme bočného okna, ktoré je zaistené proti odcudzeniu navíjacím lankom,“ priblížil Ján Šimko.


Po zastavení na nasledujúcej zastávke vodič cestujúcich vyzval, aby s činnosťou prestali a nôž odložili. Bezpečnostné kladivko, ktoré sa im dovtedy podarilo od lanka odrezať, osobám zobral a o incidente upovedomil mestskú políciu. Jeden z cestujúcich však stihol z dopravného prostriedku vystúpiť na zastávke Obchodná.


Druhý muž sa doviezol až na konečnú zastávku linky číslo 7 na Vlčincoch - Sv. Cyrila a Metoda. Na toto miesto dorazila policajná hliadka, ktorá ho zadržala. Vodič trolejbusu sa po skončení svojej pracovnej zmeny taktiež dostavil na žilinské oddelenie Policajného zboru, kde vypovedal o dnešnej udalosti.

„Prídem na zastávku a stála tam sedmička. Došli mestskáči a vleteli do tej sedmičky a začali kričať ruky nad hlavu. Ja som išla bližšie a on tam sedel s obrovským nožíkom a pravdepodobne ohrozoval ľudí,“ napísala svedkyňa, ktorá sa v čase incidentu nachádzala na autobusovej zastávke Sv. Cyrila a Metoda.

Dopravno-prevádzkový riaditeľ dopravného podniku však zdôraznil, že v skutočnosti nedošlo k ohrozeniu ani zraneniu ostatných cestujúcich. Osoby pod vplyvom alkoholu počas jazdy poškodili iba navíjacie lanko bezpečnostného kladivka v trolejbuse.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu