Žilinčana Michala Kubenu na ukradnutom aute našiel člen skupiny HAKA, predošlý trest si už odsedel


Foto: Žilinčana Michala Kubenu na ukradnutom aute našiel člen skupiny HAKA, predošlý trest si už odsedel Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Začiatkom tohto týždňa sme informovali o prebiehajúcom pátraní po Michalovi Kubenovi zo Žiliny, ktorý nevrátil požičané predmety. Muža v minulosti hľadala polícia, tentokrát o pomoc s jeho vypátraním požiadali okradnutí Žilinčania. Informácie o Michalovi zverejnila facebooková skupina HAKA zameraná na hľadanie odcudzených automobilov.

Prvým z odcudzených predmetov bolo šesť klietok lešenia značky HAKI, ktoré si Žilinčan pôvodne požičal na dobu neurčitú. Za využívanie stavebnej pomôcky mal majiteľovi platiť pravidelný nájom, s čím však po niekoľkých mesiacoch prestal. Vďaka zverejneniu príspevku o nevrátenom lešení administrátora skupiny HAKA oslovila ďalšia podvedená osoba.

Pred letom tohto roku si totiž Michal Kubena požičal osobné motorové vozidlo značky BMW, za ktoré taktiež po určitej dobe prestal platiť dohodnutý mesačný nájom. Po niekoľkých hodinách od zverejnenia pátrania po odcudzenom automobile ho zahliadol člen skupiny HAKA. Tá sa o dobré správy podelila v ďalšom príspevku na sociálnej sieti.


„Po pár hodinách sme dostali informáciu od člena skupiny HAKA, že naše hľadané vozidlo videl. Info dal majiteľovi a ten ihneď išiel na miesto. Jeho nevrátene auto aj s podvodníkom mu išlo naproti. Ihneď zavolal žilinskú políciu a tá sa už o nášho Miška postarala. Všetkým členom skupiny HAKA ďakujeme,“ uviedol administrátor skupiny.

Po nespoľahlivom Žilinčanovi už v minulosti polícia pátrala, pretože sa vyhýbal zatknutiu. Michal sa ani v tom čase, ani v uplynulých mesiacoch nezdržiaval na mieste trvalého bydliska uvedenom v občianskom preukaze. Svoj starší trest si už odpykal, zatiaľ však nie je známe, či bude opäť vzatý do väzby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu