Neznámy vodič v Makove nebezpečne predchádzal, spôsobil zrážku nákladného vozidla s osobným


Foto: Neznámy vodič v Makove nebezpečne predchádzal, spôsobil zrážku nákladného vozidla s osobným Foto: KR PZ Žilina

Počas včerajšieho poobedia sa na frekventovanej ceste spájajúcej Českú a Slovenskú republiku stali s krátkym časovým odstupom dve vážne nehody. Pri prvej sa kvôli neznámemu vodičovi zrazilo nákladné motorové vozidlo s osobným automobilom, druhá kolízia nastala medzi autobusom a motorkou. O nehodách sme informovali v predošlom článku.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prosí verejnosť o pomoc s objasnením prvej dopravnej nehody, pri ktorej bol aj tretí, neznámy účastník. Ten mal s bližšie neidentifikovaným vozidlom jazdiť v stredu 12. októbra približne o 15:00 hod. po komunikácii prvej triedy I/10 v obci Makov, ktorá leží na štátnych hraniciach s Českom.

Neznámy vodič mal v pravotočivej zákrute nebezpečne predbiehať ďalšie vozidlá, pričom ohrozil dvoch motoristov idúcich oproti sebe. Mladý 20-ročný motorista z Českej republiky, ktorý viedol nákladné vozidlo značky Renault sa následne zrazil so 45-ročným mužom z okresu Čadca s osobným autom značky Citröen. Menšie vozidlo skončilo po prudkom náraze prevrátené na streche uprostred cesty.

„Po dopravnej nehode bol 45-ročný vodič vozidla Citröen prevezený na ošetrenie do nemocnice. Vodiči sa na mieste podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Polícia pokračuje vo vyšetrovaní ďalších okolností vrátane miery zavinenia dopravnej nehody. Motoristov, ktorí v čase kolízie prechádzali týmto úsekom alebo o nej majú akékoľvek informácie, vyšetrovatelia prosia o poskytnutie svedectva prípadne kamerového záznamu.

„V prípade, ak disponujete audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohol byť zaznamenaný priebeh vyššie uvedenej dopravnej nehody, zašlite nám ho prostredníctvom súkromnej správy na FB Polícia SR Žilinský kraj, e-mailom na orpzca@minv.sk alebo môžete odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru,“ žiada polícia.

Kvôli nehode a jej následnému dokumentovaniu bola komunikácia I/10, ktorou vedie aj jedna z európskych ciest, dlhšiu dobu čiastočne uzatvorená. Premávku na tomto úseku neskôr skomplikovala ďalšia kolízia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu