Krátko po prvej nehode sa v Makove zrazil autobus s motocyklom, jeho vodičku odviezol vrtuľník


Foto: Krátko po prvej nehode sa v Makove zrazil autobus s motocyklom, jeho vodičku odviezol vrtuľník Foto: KR PZ Žilina

Na Kysuciach došlo včera 12. októbra k dvom dopravným nehodám na jednej ceste s časovým odstupom menším než dve hodiny. Komunikácia prvej triedy I/10, ktorá spája Žilinu s Olomoucom v Českej republike, bola v oblasti štátnych hraníc kvôli kolíziám dlhšiu dobu výrazne obmedzená.

Prvá nehoda sa stala v čase okolo 15:00 hod. v obci Makov. Neznámy vodič mal počas predchádzania ohroziť dvoch motoristov jazdiacich oproti sebe, ktorí sa následne zrazili. Po kolízii medzi nákladným a osobným automobilom ostalo menšie vozidlo prevrátené na streche. Polícia aktuálne pátra po svedkoch nehody ako aj po neznámom vodičovi.


K druhej dopravnej nehode na rovnakej komunikácii došlo približne o 16:40 hod. popoludní. Smerom z Bytče na Makov mieril v tomto čase 56-ročný vodič s autobusom značky Iveco Bus, ktorý náhle prešiel do jazdného pruhu v protismere. Tým práve jazdila 49-ročná motocyklistka, ktorá sa nedokázala vyhnúť zrážke.


„Po dopravnej nehode sa 56-ročný vodič podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na zistenie prítomnosti alkoholu u vodičky motocykla bol nariadený odber krvi. Vodička motocykla bola prevezená leteckou záchrannou službou do nemocnice. K zraneniu ďalších osôb pri dopravnej nehode nedošlo,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Príčina vzniku dopravnej nehody a jej ďalšie okolnosti aktuálne vyšetruje polícia. Dve kolízie v krátkom časovom rozostupe spôsobili rozsiahle kolóny a dlhé zdržanie na Českej aj Slovenskej strane hraníc. Cesta I/10 bola v danom úseku na istý čas úplne uzatvorená a neskôr smerovaná príslušníkmi polície striedavo do jedného jazdného pruhu.

„Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ dodala Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu