Na Kysuciach došlo k dvom vážnym nehodám, vodiči na Slovensku aj Česku čakajú už hodiny v kolónach


Foto: Na Kysuciach došlo k dvom vážnym nehodám, vodiči na Slovensku aj Česku čakajú už hodiny v kolónach Foto: Facebook/Ondrej Aquaman-rybka Šmárik

Na frekventovanej komunikácii prvej triedy I/10, ktorá spája Žilinu s mestom Olomouc v Českej republike, došlo k dvom dopravným nehodám. Na úseku v obci Makov, ktorá leží na štátnych hraniciach, je cesta už niekoľko hodín úplne uzatvorená. Na dopravné obmedzenia upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v príspevku na sociálnej sieti.

K prvej dopravnej nehode došlo v blízkosti čerpacej stanice pred viac než dvomi hodinami. Niektorí vodiči smerujúci do a z Českej republiky neprejazdný úsek obchádzali cez lyžiarske a horské stredisko Kasárne Javorníky.

Druhá kolízia sa stala na Bytčianskej ceste krátko pred 18:00 hod. podvečer. Podľa svedkov sa tu zrazil autobus s motorkárom, čím sa opäť zhoršil stav cestnej premávky. V Makove na futbalovom ihrisku pristál aj záchranársky vrtuľník, čo značí, že pri nehode došlo k vážnym zraneniam jej účastníkov.

Polícia informovala vodičov, že komunikácia I/10 je v obci Makov naďalej neprejazdná v obidvoch smeroch. Dôvodom je dokumentovanie oboch dopravných nehôd. Kolóny aktuálne siahajú na slovenskú aj českú stranu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu