V Terchovej zasahoval záchranársky vrtuľník, 44-ročný muž mal spadnúť z lešenia


Foto: V Terchovej zasahoval záchranársky vrtuľník, 44-ročný muž mal spadnúť z lešenia Foto: ilustračné

Čitatelia nás dnes 28. júla informovali o zásahu pozemných aj leteckých záchranárov v obci Terchová. Podľa prvotných informácií, ktoré nám sprostredkovali, malo dôjsť k pádu 44-ročného muža z lešenia. Z akej výšky muž padal, nie je známe. K úrazu došlo pri rekonštrukcii rodinného domu.

K nešťastiu došlo krátko po 13:00 hod. a na miesto bola okamžite privolaná posádka pozemných záchranárov, ktorá muža ošetrila. Pre vážnosť jeho zranení však privolali aj záchranársky vrtuľník. Informácie o prevoze muža do nemocnice potvrdila aj Mgr. Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

„Volanie na tiesňovú linku 155 o pomoc zranenému mužovi sme prijali o 13:12 hod. Vzhľadom k jeho vážnemu zdravotnému stavu, ho po ošetrení pozemnými záchranármi transportovali do nemocnice v Žiline na palube záchranárskeho vrtuľníka,“ uviedla.

Úraz muža ako aj následný zásah záchranárov zaujal pozornosť mnohých obyvateľov obce, ktorí zvedavo sledovali situáciu a zaujímali sa o to, či je v poriadku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu