Tip na leto: Velké Karlovice sú rajom pre deti aj milovníkov wellness


Foto: Tip na leto: Velké Karlovice sú rajom pre deti aj milovníkov wellness

Chcete si užiť letnú dovolenku s komfortom európskych stredísk a pritom kúsok od domova? Necelú hodinu od Žiliny, v krásnej prírode Beskýd, sa ukrýva miesto, ktoré svojim zázemím a špičkovými službami splní všetky nároky na nezabudnuteľnú dovolenku. Objavte kúzlo Velkých Karlovic a tamojšieho Resortu Valachy, tri kilometre za českou hranicou.

Takmer alpská klíma Beskýd s mimoriadne čistým ovzduším, neporušenými a čistými lesmi, pastvinami so stádami oviec a typickými drevenými chalúpkami - táto upokojujúca kulisa láka do Velkých Karlovic návštevníkov všetkých vekových skupín.

Okolie je pretkané turistickými a cyklistickými trasami najrôznejších náročností, možnosť výletov pre rodiny či menej zdatných cyklistov prináša Cyklotrasa Bečva. Nájdete tu dokonca špeciálny výletný okruh aj pre deti, bežcov a priaznivcov nordic walking.

Hotely Resortu Valachy - Lanterna a Horal - vám k tomu všetkému poskytnú komfortné zázemie s perfektnými podmienkami pre relaxáciu a ďalšiu zábavu. Najväčším hitom je známe Wellness Horal s tromi termálnymi bazénmi, ponukou exotických masáží od rodených ázijských masérov a saunových rituálov.

V areáli rezortu je aj golfové ihrisko, požičovňa segwayov a elektrobicyklov, tenisový kurt, fitness centrum či bowling a detské kútiky, ihrisko a ďalšie aktivity pre rodiny s deťmi. Denne si môžete zacvičiť jógu s indickým lektorom alebo si zadarmo požičať palice na nordic walking. Všetky služby sú pre ubytovaných hostí pohodlne dostupné vďaka bezplatnému hotelovému transferu.

Neprehliadnuteľná je aj hotelová gastronómia zameraná na regionálne špeciality z čerstvých surovín a kvalitných a lokálnych produktov. Zo zaujímavostí si nenechajte ujsť letnú ponuku v Spa hoteli Lanterna - šesťchodové vegetariánske Raw menu alebo trebárs obedové Michelinské menu inšpirované umom michelinských šéfkuchárov, ktorí tu hosťovali počas Karlovského gastrofestivalu.

A čo zažiť s deťmi? Okrem kúpania v termálnych bazénoch napríklad zábavu v parku Razulák, prechádzku po Kulíškovom náučnom chodníku, ktorý je dlhý príjemných 2,5 km a môžete na nej kŕmiť ovečky, alebo každodenné ranné detské saunovanie vo Wellness Horal aj s detským saunovým rituálom. Novinkou je detské ihrisko pri Horali s drevenými atrakciami, samozrejmosťou sú detské kútiky a animačné programy.

Aj dospelí si môžu pobyt vyšperkovať ďalšími zážitkami. Čo tak kurz pečenia valašských frgálov, na ktorom si počas troch hodín upečiete vlastný koláč a dozviete sa tipy od miestnej pekárky? Chcete si vyskúšať golf a doposiaľ ste nemali príležitosť?

S programom Golf pre každého si pri prechádzke golfovým ihriskom so sprievodcom zábavnou formou osvojíte základy, vyskúšate si odpaľovanie aj hru na jamku a deti určite ocenia jazdu golfovým vozíkom.

Krásnou bodkou za celým dňom môže byť posedenie na hotelovej terase Horalu, vždy v stredu aj so živou hudbou, alebo pri drinku v koktejlovom bare Lanterna. Skrátka - nudiť sa v Resorte Valachy určite nebudete.

Aký pobytový balíček si vybrať?

Ak plánujete prázdniny s deťmi, odporúčame Letnú dovolenku v Beskydách, ktorá okrem raňajok a večere zahŕňa neobmedzený vstup do Wellness Horal, masáže alebo prechádzky na segwayi. Dieťa na prístelke má ubytovanie zdarma (v Horale do 12 a v Lanterne do 15 rokov), k tomu vstup do parku Razulák. V hoteli Lanterna je v cene aj obed.

Chystáte sa vyraziť vo dvojici a plánujete skôr relaxovať mimo ruchu? Doprajte si Romantické hýčkanie v kúpeľnom hoteli Lanterna s wellness, masážou, romantickou degustačnou večerou a raňajkami do postele. Ak potrebujete “vypnúť”, ale nemáte čas na viacdňovú dovolenku, príďte odpočívať aspoň na jeden deň do Wellness Horal.

Balíček Wellness deň pre zdravie zahŕňa celodenný pobyt vo Wellness Horal s masážou alebo kozmetickým ošetrením a trojchodovým obedom v cene.

Čo ešte zažiť vo Velkých Karlovicích?

• V okolí sa nachádzajú tri rozhľadne, z ktorých si môžete vychutnať výhľad na krajinu.

• V obci nájdete radu pamätných miest. Za návštevu stojí Karlovský kostel, postavený bez jediného kusu kovu alebo miestne jazero, v ktorom podľa povesti žijú draci.

• Navštívte na konci prázdin festival Týden kultury na Valašsku. K pobytu v hoteli Lanterna vstup zadarmo.

• Tip pre športovcov: zapojte sa do najväčšieho českého triatlonového preteku VALACHY MAN, ktorý sa koná 3. augusta. Je ideálny aj pre začiatočníkov, dá sa absolvovať aj v štafete a zahŕňa aj preteky detí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy