VIDEO: Počas včerajšieho futbalového zápasu museli vykázať hosťujúcich fanúšikov zo štadióna


Foto: VIDEO: Počas včerajšieho futbalového zápasu museli vykázať hosťujúcich fanúšikov zo štadióna Foto: Huste.tv

Futbalisti MŠK Žilina včera na domácej pôde pod Dubňom privítali čerstvého majstra aktuálneho ročníka Fortuna Ligy Spartak Trnavu. Už polčasové skóre 3:0 v prospech žltozelených a predvedená hra Žilinčanov dávali tušiť, že hostia môžu odísť domov s poriadnym debaklom. To sa nakoniec aj potvrdilo a aktuálne tabuľkovo štvrtá Žilina odprevadila Trnavu so šesťgólovou nádielkou.

Zápas bol zároveň posledným pre lodivoda domácich Adriána Guľu, ktorý po piatich rokoch končí v službách ešte stále úradujúceho majstra a posúva sa na pozíciu trénera slovenskej dvadsaťjednotky. Jeho rolu v žilinskom klube preberá Jaroslav Kentoš, doterajší tréner B-tímu. Guľovi vyšiel rozlúčkový zápas naozaj ukážkovo, okrem ihriska sa bolo na čo pozerať aj v hľadisku.

Po zápase museli ošetriť približne 25 fanúšikov hostí

Početné kotly oboch fanúšikovských táborov sa stretli na severnej tribúne, časť hostí z Trnavy zrejme neuniesla debakel a približne v 66. minúte začali hosťujúci fanúšikovia ničiť vybavenie štadióna, na čo zareagoval hlavný rozhodca Marhedka prerušením hry. Následne bol v priebehu niekoľkých minút hosťujúci sektor vyprataný aj za asistencie polície.


Takéto správanie sa stretlo s odozvou na strane bezpečnostných zložiek, ktoré použili k uvoľneniu sektoru aj donucovacie prostriedky. V dôsledku zásahu muselo byť podľa našich informácií ošetrených približne dvadsaťpäť až tridsať hosťujúcich fanúšikov, časť z nich sa podrobila výplachu po zásahu slzným plynom. V dôsledku vypätej situácie museli záchranári ošetriť aj fanúšikov s tetaniou a alergickým šokom.

 

Celý incident na štadióne zachytili aj kamery portálu Huste.tv, čo spustilo celý zásah bezpečnostných zložiek a neskôr aj polície nie je známe. Na videu začína incident v čase približne 1 hod. 14. minúte.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu