V Žiline otvorili jazykovú školu hrou pre najmladších, vo Family friendly english sa učia aj rodičia


Foto: V Žiline otvorili jazykovú školu hrou pre najmladších, vo Family friendly english sa učia aj rodičia
Galéria: 12 fotiek

Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom. Toto známe príslovie platí v dnešnej globalizovanej dobe dvojnásobne. Častokrát sa však k učeniu jazykov nedokážeme dokopať ani v dospelosti, čo potom naše deti, pre ktoré sa ovládanie cudzích jazykov stáva jednoznačnou povinnou výbavou?

Pritom je známym faktom, že v ranom veku sa deti učia jazyky najrýchlejšie, ideálny vek pre začatie je do tretieho roku života. Práve toto reflektujú nové rodinné kurzy v ponuke jazykovej školy Family friendly english, ktorá sa nachádza na Národnej ulici č.4 v Žiline. V kurzoch pre najmenšie detičky od 6 mesiacov do 3 rokov veku sa na učení podieľa s dieťaťom aj rodinný príslušník - mama, otec či starý rodič.

Galéria: 12 fotiek

Deti sa učia zážitkovou formou, ktorej prostriedkom je hra a celé učenie založené na zážitku. Je to aktívne, kreatívne a tvorivé učenie, ktoré zahŕňa dialógy, skupinové hry, pohybové, výtvarné, hudobné a ďalšie aktivity. Vďaka tomu, že všetko prebieha v anglickom jazyku, dieťa si postupne osvojuje slovnú zásobu aj komunikačné zručnosti.

Podnetná zážitková hra navyše podporuje optimálny rozvoj mozgu dieťaťa, je dokázané, že ak sa dieťa učí druhý jazyk do šiesteho roku života, jazykové vnemy ukladá mozog do tej istej časti ako materinský jazyk.

Vo Family friendly english panuje príjemná, rodinná atmosféra, v ktorej sa deti cítia prirodzene a uvoľnene. Vďaka tomu sa neboja prostredníctvom hier vyjadriť. Okrem kurzov pre najmenších sa hravou formou môžu učiť aj deti predškolského veku, školského veku či mládežníci až do 14 roku života.


Efektivitu výučby zaisťuje zásada názornosti – pozorovanie, vnímanie všetkými zmyslami: sluch, zrak, hmat, chuť. Vďaka tomu si deti vytvoria predstavu a obraz o danom podnete a v prípade potreby ho v budúcnosti rozoznajú.

Učebné pomôcky, ktoré sa pri výučbe vo Family friendly english využívajú, sú napríklad špeciálne výučbové karty pre rozvoj pozornosti, rozprávania, pamäti a jazykových schopností, obrázky, hračky, rôzne názorné predmety podľa danej témy na hodine, hudba spojená s pohybom, pastelky, farby a iné. Deti sprevádza lektor pomocou maňušky, ktorá ich prevedie celým kurzom a naučí myslieť a komunikovať v angličtine.


Bližšie informácie o kurzoch a dostupnosti nájdete na www.familyenglish.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Family friendly english