Na Košickej ulici boli rozvešané reklamné plachty bez povolenia, mesto ich musí odstrániť


Foto: Na Košickej ulici boli rozvešané reklamné plachty bez povolenia, mesto ich musí odstrániť

Koncom minulého týždňa nás kontaktoval rozhorčený čitateľ, ktorý upozornil na reklamné plachty na Košickej ulici. V okolí frekventovanej križovatky niekto umiestnil na zábradlie PVC bannery s informáciami o blížiacom sa podujatí v Žiline. Podobne tomu bolo aj minulý rok. Vtedy sa však niektoré z takto umiestnených bannerov odtrhli a voľne lietali popri ceste, na čo hneď zareagovalo niekoľko vodičov. Vedenie mesta ich dalo okamžite odstrániť, aby predišlo prípadnej dopravnej nehode. 

„Znova a zas upozorňujem na nebezpečné reklamné plachty, ktoré sa nachádzajú na frekventovanej križovatke Košická. Už v minulosti voľne lietali v okolí cesty, čo bolo veľmi nebezpečné,“ uvádza náš čitateľ. V súčasnosti sú reklamy dobre upevnené, avšak, môže byť len otázkou času, kedy ich niekto uvoľní či poškodí a skončia na čelnom skle niektorého z množstva prechádzajúcich áut. 

Na rozmiestnenie reklám nebolo vydané žiadne povolenie a preto musí vedenie mesta opäť zakročiť. Mesto Žilina nevydávalo žiadne povolenie na vyvesenie takýchto reklamných bannerov. Ide o svojvoľné umiestnenie reklamy. Uvedenú záležitosť budeme riešiť v intenciách zákona prostredníctvom Mestskej polície,“ uviedla hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

V blízkej dobe tak budú tieto plachty zo zábradlia odstránené.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu