Beznádejná situácia s bilbordmi? Pár dní po odstránení v smere na Martin pribudli opäť


Foto: Beznádejná situácia s bilbordmi? Pár dní po odstránení v smere na Martin pribudli opäť
Galéria: 2 fotky

Mesto Žilina pokračuje od začiatku nového roka v likvidácii nelegálnych reklamných stavieb, ktoré sa nachádzajú na území mesta aj popri cestných komunikáciach, vedúcich do iných miest a obcí. Uplynulý týždeň boli odstránené ďalšie reklamné stavby na výpadovke v smere na Martin. Netrvalo to však ani týždeň, a niekto začal nelegálne stavby osádzať opäť.

To, že si niektorí prevádzkovatelia bilboardov nerobia ťažkú hlavu so zákonmi, dosvedčujú aj informácie od našich čitateľov. Nelegálne stavby postupne pribudli napríklad pri Tepličke nad Váhom, presnejšie pri ceste 583 a na ulici Fatranská.

„Na výpadovke na Martin bilbordy ubúdaju, a nové sa stavajú pri pumpe VOMS v Tepličke nad Váhom, ďalšie vyrástli pri závode KIA v križovatke na starej ceste smerom do Terchovej,“ informoval nás čitateľ, ktorý upozornil na novovzniknuté reklamné stavby. Jednu zo spoločností, ktorá tam bilbordy mala osadiť, sme oslovili so žiadosťou o stanovisko. Do tohto momentu nám však neodpovedala.


Na vyčistených miestach osadili bilbordy opäť

Bilbordy väčšinou vyrastú bez označenia, niekoľko dní až týždňov sú neobsadené a následne na ich nelegálnej prevádzke začne prenajímateľ profitovať. Súkromné subjekty zneužívajú to, že proces odstránenia nelegálnych reklamných stavieb je časovo náročný a pri ich vysokom počte je prevádzka takejto plochy rentabilná.

Náklady na odstránenie stavieb totiž hradí mesto Žilina, ktoré následne sumu vymáha od prevádzkovateľov. Zrezané reklamné stavby skladuje mesto, vymôcť náhradu pri neoznačených reklamných nosičoch je komplikované.

Arogancia súkromných subjektov, ktorým minulý týždeň odstránili nepovolené reklamné stavby na ceste smerom do Martina, naberá obrátky. Ako informovalo mesto, len niekoľko dní po odstránení stavieb začali na týchto miestach vznikať nové.

„Neprešiel ani týždeň a súkromné subjekty sa rozhodli opäť postaviť spílené reklamné stavby. Situáciu mesto momentálne preveruje a je zadokumentovaná mestskou políciou. Subjekt, ktorý dal tieto nelegálne reklamné plochy opäť vybudovať, bude posudzovaný v intenciách stavebného zákona Stavebným úradom v Žiline,“ spresnila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu