Čitateľka našla v bankomate v žilinskom Auparku peniaze, poctivo ich vrátila na pobočku


Foto: Čitateľka našla v bankomate v žilinskom Auparku peniaze, poctivo ich vrátila na pobočku Foto: ilustračné

Čitateľka Valika včera našla v žilinskom obchodnom centre finančný obnos, ktorý si niekto zrejme zabudol po výbere z bankomatu. Podobných prípadov sa na Slovensku stanú ročne tisíce, pozitívom je, že väčšina nálezcov je poctivých a peniaze vráti na najbližšej pobočke. Inak tomu nebolo ani v prípade čitateľky.

Tá nižšiu čiastku odovzdala na pobočke hneď po náleze. „Včera sme v Auparku v Žiline okolo 11:40 našli v prostrednom bankomate pri výťahoch peniaze, bol to nižší obnos do 50 eur, ale pre niekoho to môže byť čiastka nutná na prežitie. Peniaze sme vrátili na pobočke, kde sa o ne môže majiteľ prihlásiť,“ uviedla poctivá nálezkyňa. Teraz je na ťahu majiteľ peňazí, ak by sa neprihlásil o peniaze, prepadnú v prospech banky.

„Pokiaľ by sa neprihlásil majiteľ, ostanú v banke na zbernom účte, identifikátorom by mohlo byť to, v bankomate ktorej banky si peniaze človek zabudol a v akej výške bola suma,“ dodala čitateľka. Trestný zákon hovorí, že kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu