V obci Stráňavy odfotili dodávku s tmavými sklami, ktorej posádka má nazerať do dvorov


Foto: V obci Stráňavy odfotili dodávku s tmavými sklami, ktorej posádka má nazerať do dvorov Foto: MM

V priebehu mesiacov máj a jún sme informovali o dodávke s tmavými sklami a zahraničnými EČV, ktorá sa pohybuje po mestských častiach Žiliny a okolitých obciach. Neznámi muži , ktorí jazdia v dodávke, majú nazerať do dvorov rodinných domov.

Prvotnú skúsenosť s neznámym autom a jeho posádkou majú niektorí obyvatelia mestskej časti Trnové a obce Rosina. Podľa našich informácií sa dodávka pohybuje po uliciach, pričom náhodne zastaví a vystúpi z nej muž s bicyklom. Ten sa následne preváža popri domoch a nazerá do dvorov.


Obyvateľov, ktorých stretne, sa vypytuje rôzne otázky. Nemá problém prísť až k oploteniam a obzerať priestor za nimi. Dodávka má zahraničné evidenčné čísla a jej posádku tvoria muži vyzerajúci ako Rumuni. Ľudia by si mali dávať pozor na svoj majetok a pokiaľ je to možné, nemali by nechávať voľný prístup na pozemok či iné miesta, kde sa nachádzajú hodnotné veci. Medzi obyvateľmi existuje podozrenie, že by mohlo dôjsť ku krádežiam.

V niektorých častiach mesta sa mal po zverejnení tejto informácie zvýšiť pohyb policajných hliadok. „Po našej ulici teraz vidíme častejšie chodiť policajtov. Neviem ale potvrdiť, či to má súvis s tou dodávkou,“ uvádza jedna z čitateliek, ktorá býva v lokalite, kde mužov s dodávkou videli. 

Podozrivé auto sa objavilo začiatkom tohto týždňa v obci Stráňavy pri Žiline. Posádka údajne sledovala dvory rodinných domov. Auto malo tiež tmavé fólie na oknách a zahraničné EČV.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu