Stredoškoláci z miešaného zboru žilinského Konzervatória vyhrali v Moskve hlavnú cenu


Foto: Stredoškoláci z miešaného zboru žilinského Konzervatória vyhrali v Moskve hlavnú cenu Foto: TS ŽSK

Pod vedením Štefana Sedlického sa podarilo členom miešaného zboru žilinského Konzervatória – Mladé hlasy vybojovať na 13. ročníku Moskovského medzinárodného festivalu slovanskej hudby hlavnú cenu Grand Prix. Mladí stredoškoláci sa stali v dňoch 18. - 21. mája 2017 absolútnymi víťazmi podujatia.

Uznávaný dirigent Štefan Sedlický, ktorý vedie aj Žilinský miešaný zbor, získal na prehliadke mimoriadne ocenenie za umeleckú prípravu. S cenou odišla aj klaviristka Michaela Žišková, ktorú si odniesla za interpretáciu skladby Dmitrija Šostakoviča Prelúdium a fúga.

Stredoškoláci brali účasť na festivale ako zážitok, uvedomovali si však aj zodpovednosť. V týchto dňoch ich prijal žilinský župan Juraj Blanár na pôde sídla Žilinského samosprávneho kraja.

„Už dávno som ich nevidel tak zapálených do prípravy, skúšali na chodbách, k súťaži pristupovali veľmi poctivo a aj vďaka tomu si zaslúžene odniesli hlavnú cenu. Teší ma, že u nás študujú tak výrazné mladé talenty a môžeme ich viesť k rozvoju schopností. Rovnako by som chcel poďakovať Žilinskej župe, ktorá iniciovala účasť zboru na festivale a finančne ju plne zabezpečila,“ uviedol riaditeľ Konzervatória v Žiline Milan Oravec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK