Mestská poslankyňa Iveta Martinková pozýva občanov na čistenie brehov potoka Všivák


Foto: Mestská poslankyňa Iveta Martinková pozýva občanov na čistenie brehov potoka Všivák
Galéria: 3 fotky

OZ GO SPACE v rámci projektu Eko friendly Žilina, OZ Merkuria, OZ PreNos a poslankyňa Iveta Martinková organizujú čistenie brehov a dna potoka Všivák. Ide o ručné dočistenie po strojovom čistení nánosov v oblasti parku Ľudovíta Štúra.

„Pridajte sa k nám. Príďte 13. mája o 9,00 hod do Parku Ľudovíta. Pomôžme postupne vrátiť život do potoka, ktorý preteká celým naším mestom. Mechanizmami bol odkrytý lomový kameň, ktorý treba ešte dočistiť. Už po strojovej očiste potok ožil a tečie svižnejšie a radostnejšie. Aj kvalita vody v potoku sa bude postupne zlepšovať. Pracujeme na tom,“ hovorí poslankyňa Iveta Martinková.

Ak majú ľudia možnosť, bolo by vhodné priniesť si gumené čižmy a pracovné nástroje podobné záhradnému náradiu ako napríklad lopaty, menšie lopatky, motyky, hrable. škrabky a vedrá. Rovnako aj organizátori sa budú snažiť zabezpečiť čo najviac pracovného náčinia.


„Tiež prosíme obyvateľov Bôrika, ktorí bývajú v bezprostrednej blízkosti potoka Všivák aj mimo Parku Ľudovíta Štúra, aby sa k iniciatíve pridali priamo v mieste svojho bydliska, vyčistili tam potok a potom prišli medzi nás na chutné občerstvenie,“ pozýva poslankyňa Martinková. „Vopred ďakujem za účasť na ďalšej pozitívnej zmene v našom meste. Som presvedčená, že plánovaná očista potoka nám všetkým prinesie radosť a výborné pocity,“ dodáva.

Projekt Eko friendly Žilina sa počtom zúčastnených ľudí na akciách očisty mesta stáva stále masívnejším. Vidieť, že Žilinčanom na životnom prostredí a čistote záleží. „Očistenie brehov potoka Všivák je iná činnosť, ako sme doteraz robili, ale má veľký význam a hlboký zmysel,“ hovorí Karol Haas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu