Opitý fanúšik zranil na hokeji policajta, hrozí mu jeden až päť rokov


Foto: Opitý fanúšik zranil na hokeji policajta, hrozí mu jeden až päť rokov Foto: ilustračné

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 26 ročného Ľuboša (z okresu Bytča) z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva. Obvinený muž mal v pondelok 26. decembra vo večerných hodinách pred zimným štadiónom v Martine počas bezpečnostných opatrení súvisiacich s hokejovým zápasom hodiť do kordónu policajtov neznámy predmet po tom, čo sa snažil opakovane narážať a udierať do policajtov.

Obvinený predmetom zranil policajta, krátko na to bol predvedený

Predmet zasiahol 27 ročného policajta, ktorý utrpel zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Po zadržaní sa podrobil dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,62 mg/l (1,29 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Vyšetrovateľ Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ