Peter Sagan včera v Riu stihol tlačovú konferenciu aj halušky v Slovenskom dome


Foto: Peter Sagan včera v Riu stihol tlačovú konferenciu aj halušky v Slovenskom dome

Po štyroch rokoch sa mu to konečne podarilo. Peter Sagan v rozhovore pre denník SME prezradil, že už na olympiáde v Londýne v roku 2012 sa chcel postaviť na štart v horskej cyklistike, vtedy to však nebolo možné - Slovensko nedostalo voľnú kartu. Na včerajšej tlačovej konferencii pred stovkami novinárov rozprával Sagan aj o tom, že nevie čo má od preteku očakávať a medzi favoritov radí aj Čecha Jaroslava Kulhavého. Práve ten získal v tejto disciplíne v Londýne zlato a je zároveň historicky prvým cross-country cyklistom, ktorý vyhral vo svojej disciplíne všetko, čo sa dalo - majstrovstvá Európy, sveta aj olympiádu.

“Je to skvelý pocit pretekať v Riu za moju krajinu. Som hrdý, že môžem reprezentovať Slovensko a pokúsim sa o čo najlepší výsledok,” uviedol Peter Sagan k fotografii z tlačovej konferencie v Riu. Tú absolvoval včera v najväčšej sále Samba s približne sedemsto miestami, Slovenský olympijský výbor doteraz neorganizoval tlačovku v takomto veľkom rozsahu na žiadnych olympijských hrách.

Pôvodne mal nachystané cestoviny, zvíťazili však tradičné halušky

Niekoľko hodín po tlačovej konferencii zavítal Sagan aj do Slovenského domu. Deň vopred požiadal kuchárov o prípravu cestovín, nakoniec však zvíťazili tradičné halušky, ktoré zacítil pri vstupe do domu. „Neviem ako vy, ale ja si dám halušky,“ uviedol Sagan, ktorý si ešte predtým naložil šošovicovú polievku. Spolu s ním zavítali do domu aj otec Ľubomír, tréner Peter Zánický a talianski manažéri, ktorí ho sprevádzajú na olympiáde.

Peter Sagan sa predstaví na horskom bicykli v disciplíne Cross-country v posledný deň olympiády v Riu de Janeiro. Začiatok preteku je stanovený na 17:30 hod.

Peter Sagan si po príchode do Slovenského domu pochutil aj na haluškách. Bez hviezdnych manierov sa dokonca obslúžil sám.

Posted by Šport24.sk on 16. august 2016

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu