Peter Sagan sa už nachádza v Riu, pretekať bude na špeciálnom bicykli meniacom farbu


Foto: Peter Sagan sa už nachádza v Riu, pretekať bude na špeciálnom bicykli meniacom farbu Foto: Peter Sagan Facebook

Majster sveta v cestnej cyklistike a v najväčšia hviezda súčasnej cyklistiky Peter Sagan už včera dorazil do dejiska olympiády v Riu de Janeiro. Peter cestoval do Brazílie priamo z Ameriky, kde trávil čas prípravou. Sám svoje šance v preteku, ktorý sa bude konať v posledný deň olympiády, nevie odhadnúť.

„Neviem, čo mám od toho očakávať, pretože som sa nemal s kým porovnať. Naozaj absolútne neviem, či môžem skončiť do desiateho alebo do piateho miesta, alebo či môžem byť dvadsiaty. Treba to vyskúšať. To, že odštartujem z posledného radu, je fakt, ale potom uvidíme, čo sa mi podarí v tých pretekoch spraviť. Po Tour de France som si dal krátky oddych a posledné dva týždne som trénoval vo vysokohorskom prostredí v Utahu. Ešte mám necelý týždeň, aby som sa pripravil na olympijskú súťaž, ktorú beriem ako výzvu. Oficiálne tréningy na trati máme v stredu, štvrtok a v piatok,“ uviedol Peter Sagan.


Zaujímavosťou bude aj bicykel a vybavenie zo stajne spoločnosti Specialized, ktoré bude v závislosti na teplote meniť farbu. Bližšie informácie uviedol tímový manažér firmy Specialized a zároveň jeden z Petrových mechanikov na olympiáde v Riu Benjamin Willeit. „Originálne má oranžovú farbu, ale pri dosiahnutí teploty 22 stupňov sa jeho farba začne meniť na žltú. Podobne menia farbu aj Petrova prilba a topánky,” uviedol na margo novinky Willeit.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu