V Krasňanoch sa zrazili 2 autá, na mieste je viacero zranených osôb


Foto: V Krasňanoch sa zrazili 2 autá, na mieste je viacero zranených osôb
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook Dopravný servis

Dnes sa krátko po 20:00 hod. stala dopravná nehoda na ceste II/583 pred Strážou v smere od Žiliny, pričom pri kolízii sa čelne zrazili 2 osobné automobily. V dôsledku nárazu sa podľa našich informácií zranili ťažšie dve osoby, celkový počet zranených je až 7. Krátko po ohlásení na miesto činu vyrazila polícia, 2 hasičské vozidlá aj záchranári na 4 vozidlách, v ktorých na mieste poskytli zraneným osobám ošetrenie. Kvôli nehode sa doprava na mieste zhusťuje, pomaly sa začínajú vytvárať kolóny.

Niektorí vodiči sa rozhodli kvôli upchatej ceste otočiť a cestu si krátia cez pole vedľa cesty.

Jeden účastník nehody bol v bezvedomí, zranené osoby previezli záchranári do nemocnice


Nehoda si vyžiadala aj ťažšie zranenia, najhoršie na tom bol 25-ročný muž, ktorý utrpel poranenie hlavy a skončil v bezvedomí. “25-ročný muž bol v bezvedomí  s úrazom hlavy, 24 a 25-roční muži utrpeli viacnásobné poranenia tela, tzv. polytraumu, 24-ročný mal úraz hlavy, 23-ročný poranenie predkolenia a 20-ročný hrudník. Všetci skončili v Žilinskej nemocnici,” uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Najstarší zranený účastník bude zároveň čeliť obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví, keďže predbiehal v protismere cez zákaz predbiehania. “K vážnej dopravnej nehode došlo v utorok 9. augusta vo večerných hodinách na ceste II/583 v katastri obce Krasňany, okres Žilina. 25 ročný vodič jazdiaci na vozidle Fiat Punto v smere zo Žiliny do Terchovej v križovatke s komunikáciou vedúcou k obytnému súboru Krasňany predchádzal pred ním jazdiace vozidlo napriek zákazu predchádzania, pričom prehliadol v protismernom jazdnom pruhu blížiace sa vozidlo Škoda Octávia. Následne došlo k čelnej zrážke oboch vozidiel,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Okolnosti dopravnej nehody sú ešte stále predmetom vyšetrovania, zranení boli najmä spolujazdci v predbiehajúcom vozidle. “Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja spolujazdci vo vozidle Fiat Punto ťažké zranenia. Vodič Škody Octávia a jeho dvaja spolujazdci vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami. 25 ročný vodič, ktorý dopravnú nehodu spôsobil čelí obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovani,” uzavrela Balogová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu