Na ulici Matice Slovenskej vodiči odbočujú do zákazu, mestská polícia už rozdáva pokuty


Foto: Na ulici Matice Slovenskej vodiči odbočujú do zákazu, mestská polícia už rozdáva pokuty

Nedávno došlo k zobojsmerneniu ulice Obežná na sídlisku Vlčince. V rámci tejto zmeny sa pristúpilo aj k doplneniu nových dopravných značiek a zmenám v organizácií dopravy na križovatkách. Najväčšia zmena, na ktorú si vodiči nevedia, alebo možno aj nechcú zvyknúť, je zákaz odbočenia z ulice Obežná na smer Rosinská cesta.

Na prvej križovatke s ulicou Matice Slovenskej je totiž prikázaný smer jazdy rovno, a preto najbližšie možné odbočenie je až pri drevenom pohostinstve. Denne týmto úsekom prejdú desiatky áut, ktorých vodiči nerešpektujú dopravné značky. Otázkou je, či si ich stále nevšimli a jazdia po pamäti, alebo si len chcú skrátiť cestu. Jazdou po novej trase sa im totiž predĺži o zhruba 500 metrov.

Mestská polícia bude dodržiavanie kontrolovať námatkovo, časť vodičov pokutuje

Mestská polícia už začala riešiť porušovanie vyhlášky o cestnej premávke a vodičov pokutuje. Príslušníci MP zastavujú vodičov pri ZŠ Martinská. Niektorí vyslovili rozhorčenie nad novou úpravou značenia, iní zasa priznali svoju chybu.

Obyvatelia sídliska Vlčince vedia o niekoľkých prípadoch, kedy došlo ku kolíznym situáciám a to práve pre jazdu do zákazu. Na mieste sa totiž zbiehajú dva jazdné pruhy. Dohľad na dodržiavaním predpisov bude zrejme námatkový, tak ako je tomu aj pri odbočovaní z Auparku na ulicu Predmestská.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu