Druhý ročník akcie Vyčistime si našu ulicu sa koná 23. apríla, zapojiť sa môžu firmy aj jednotlivci


Foto: Druhý ročník akcie Vyčistime si našu ulicu sa koná 23. apríla, zapojiť sa môžu firmy aj jednotlivci
Galéria: 5 fotiek
Spoločensky zodpovedné organizácie a aktívni občania zo Žiliny majú možnosť prispieť k čistote nášho mesta. Už čoskoro sa uskutoční druhý ročník dobrovoľníckej akcie s názvom Vyčistime si našu ulicu. Akcia sa bude konať počas dvoch dní, kedy v jeden deň sa zapoja organizácie a v druhý deň občania. Pridať sa môže každý, kto má chuť venovať pár hodín životnému prostrediu vo svojom okolí.

Občianske združenie Preles organizuje v apríli festival verejných priestorov mestoINAK, ktorého súčasťou je aj spomínaná akcia. Združenie dlhodobo spolupracuje so žilinskými firmami na zveľaďovaní verejných priestranstiev Žiline.

„Teší nás, že za posledných pár rokov sme brigády firemného dobrovoľníctva zorganizovali s tými najvýznamnejšími žilinskými firmami. Bez nároku na odmenu a v pracovnom čase posielajú svojich zamestnancov, aby čistili ulice, opravovali lavičky a inak pomáhali nášmu mestu. Patrí im za to veľká vďaka a veríme, že budú inšpirovať ďalšie organizácie z nášho mesta, aby sa venovali miestnym problémom.“, povedal Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles.

V minulom roku sa dobrovoľníckej akcie zúčastnila stovka občanov, ktorí čistili 10 žilinských ulíc. Pridali sa aj firmy Sejong Slovakia a Siemens, ktoré zasa čistili Lesopark Chrasť.

„Tento rok sme sa opäť rozhodli osloviť aktívnych Žilinčanov, aby sa stali koordinátormi čistenia na svojej ulici. Títo dobrovoľní koordinátori potom oslovujú svojich susedov, aby sa pridali k čisteniu vlastnej ulice, ktoré sa bude konať v sobotu, 23. apríla 2016 od 9:30. Novinkou tohto roku je, že do akcie sa môžu zapojiť aj aktívne firmy, inštitúcie a organizácie zo Žiliny. Tie budú ulice Žiliny čistiť o deň skôr, v piatok 22. apríla, na Deň Zeme. Je to symbolický dátum.“, dodal Vladimír Randa.

Aktívne organizácie sa môžu pridať k firmám ako Stredoslovenská energetika, Sejong Slovakia alebo Metsa Tissue. Každý zapojený koordinátor čistenia občanmi dostane balíček s inštrukciami, plagáty, ochranné rukavice a vrecia na odpad pre dobrovoľníkov. Ďalšie informácie a prihlasovanie občanov a organizácií je možné na stránkach www.ekopark.sk a www.mestoinak.sk.

Miesto: -
Dátum: 23.04.2016 - 09:30





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mestoINAK