V žilinskej nemocnici návštevníci parkujú na zákazoch, parkovné je pre nich drahé


Foto: V žilinskej nemocnici návštevníci parkujú na zákazoch, parkovné je pre nich drahé
Galéria: 7 fotiek
Foto: ilustračné

Čitateľ nás upozornil na situáciu, ktorá pretrváva v areáli žilinskej nemocnice. Podľa jeho slov viacero sa návštevníkov počas dňa potýka s problémom parkovania, časté sú sťažnosti na výšku parkovného.

“Prišiel som do areálu nemocnice autom a chcel som zaparkovať. Keď som sa previezol po preplnených cestičkách, zistil som, že to nebude také jednoduché. Rozhodol som sa teda využiť vzdialené parkovisko pred vjazdom do areálu. Zostal som však čakať v kolóne na rampe,” píše nespokojný návštevník.

K prípadom doplnil, že kolóna na rampe bola taká dlhá, že spolu s hľadaním voľného parkovacieho miesta mu uplynulo 20 minút. To je doba, počas ktorej je parkovanie zadarmo. Už v minulosti ste nás upozornili na tento problém, prípad sa teda nestal prvýkrát.

Parkovné je drahé, miest na parkovanie je málo

Najčastejším problémom, ktorý vyvolával u návštevníkov nespokojnosť, je cena parkovného. Výška podľa ich názoru nie je primeraná kvalite, ktorú prevádzkovateľ parkoviska poskytuje. Pri návšteve areálu sme si všimili autá stojace v blate, po stromami alebo na tráve. Niektorí návštevníci parkujú na kruhovom objazde a to aj napriek tomu, že sa to nesmie. Podobné prípady riešila v minulosti nemocnica nasadením papuče.

Na väčšinu častí areálu nemocnice v Žiline platí zákaz státia. Mesto sa už v minulosti pokúšalo riešiť túto situáciu, správcom nemocnice je ale štát. Nemocnica mala v minulosti dostatok pozemkov, ktoré rozpredala,” povedal ešte v roku 2014 primátor Igor Choma. “Nevidím žiadny priestor, aby mesto tento problém vzalo na svoje plecia. Neviem ani o žiadnych pozemkoch, ktoré by v blízkosti nemocnice prichádzali do úvahy,” dodal.

Mesačný príjem z parkovania bol v roku 2014 približne 18 tisíc eur


Parkovacích miest je údajne okolo 240. Príjem z parkovného predstavuje približne pol percenta celkových výnosov žilinskej nemocnice, pričom v priemere za mesiac dosahuje hodnotu približne 18-tisíc eur. “Vedenie FNsP Žilina vníma parkovanie v areáli nemocnice a pracuje na komplexnom vyriešení tohto problému. Hneď, ako budeme mať pripravený a schválený konkrétny variant nášho parkoviska, budeme o ňom informovať aj verejnosť,” uviedla hovorkyňa nemocnice ešte v roku 2014. Doteraz sa situácia nezmenila.

Reportáž TV Fenix k mestskému parkovisku pre nemocnicu







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu