Lacnejšie cestovanie prímestskými autobusmi čaká od jari 2023 aj regióny Terchová a Horné Považie


Foto: Lacnejšie cestovanie prímestskými autobusmi čaká od jari 2023 aj regióny Terchová a Horné Považie Foto: ilustračné

Od spustenia Integrovaného dopravného systému Žilinského kraja (IDS ŽSK), ktorý priniesol výrazné zľavy pre cestujúcich hromadnou dopravou uplynuli už necelé tri mesiace. Zapojili sa doň dopravcovia SAD Žilina, Železničná spoločnosť Slovensko a Dopravný podnik mesta Žiliny.

Do prvej fázy pilotného projektu bolo zaradené územie Rajeckej doliny, mesto Žilina a územie Kysúc po Čadcu. Žilinský samosprávny kraj v utorok 4. októbra v príspevku na sociálnej sieti informoval o jeho rozšírení aj na iné regióny. 


„Najbližšia fáza spustenia je naplánovaná na prvý kvartál roka 2023. Ide o územie Horného Považia,Terchovej a doteraz nezaintegrované územie Kysúc,“ uvádza ŽSK s tým, že jednotlivé regióny plánuje pripájať v polročných až ročných intervaloch.


V týchto oblastiach vám čoskoro postačí len jeden cestovný lístok, ktorý bude prestupný a umožní neobmedzené cestovanie prímestskými autobusmi, vlakmi aj mestskou hromadnou dopravou. Po Hornom Považí by mali nasledovať regióny Turiec, Liptov a Orava. 

Jednotlivé obce, mestá a ich zastávky sú zaradené do tarifných zón, ktoré sú členené na zóny typu REGIÓN a MESTO. Viac informácií o tarifných zónach nájdete na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu