Polícia našla veľké množstvo pervitínu u 29-ročného muža z Liptova


Foto: Polícia našla veľké množstvo pervitínu u 29-ročného muža z Liptova Foto: KR PZ Žilina

Policajti na Liptove počas predošlých dní vyšetrovali osoby podozrivé z výroby, držania alebo obchodovania s drogami. Vďaka niekoľkým prehliadkam rôznych priestorov sa podarilo zaistiť väčšie množstvo syntetickej stimulačnej látky metamfetamín.

„Počas akcie policajti vykonali viaceré prehliadky a pri ich výkone zaistili bielu kryštalickú látku. Zaistený materiál bol zaslaný na kriminalistickú expertízu, pričom predbežným skúmaním bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 182 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši po protidrogovej akcii obvinil 29-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

Polícia zároveň podala podnet na jeho uväznenie. Ďalšie okolnosti a prípadní aktéri drogovej trestnej činnosti v okrese Liptovský Mikuláš sú aj naďalej vyšetrovaní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu