V žilinskej nemocnici vyrastá nové miesto oddychu pre onkologických pacientov, átrium má troch sponzorov


Foto: V žilinskej nemocnici vyrastá nové miesto oddychu pre onkologických pacientov, átrium má troch sponzorov Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Uprostred onkologického pavilónu žilinskej nemocnice postupne vyrastá príjemné oddychové miesto na čerstvom vzduchu. Revitalizáciu átria pre pacientov sponzorujú až tri nadácie a spoločnosti. O pokroku pri jeho budovaní informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina príspevkom na sociálnej sieti.

Útulné átrium na oddelení klinickej a radiačnej onkológie nemocnica rekonštruuje už niekoľko rokov. Vďaka podpore od Nadácie Kia Motors Slovakia a spoločnosti Elmax Žilina boli doteraz vymenené všetky okná, ktoré sa nachádzajú na obvodových múroch átria. Počas realizácie nadstavby onkologického pavilónu nemocnica zároveň zabezpečila výmenu fasády.

„Momentálne nájdete v átriu už položený trávnikový koberec, ku ktorému pribudne zeleň, kvety a dokonca aj altánok s lavičkami. Pacienti, ich rodinní príslušníci, ale i naši zamestnanci tu nájdu jedinečné miesto pre odpočinok na čerstvom vzduchu,“ prisľúbila žilinská nemocnica.

Najnovšie úpravy átria, ktoré ho majú zmeniť na príjemné miesto pokoja a relaxu, sú financované z grantu Nadácie Milana Dubca. Nadácia okrem revitalizácie átria podporila sumou 10-tisíc eur napríklad aj plánovanú obnovu literárneho parku za Krajskou knižnicou v Žiline.


„Ďakujeme celému tímu oddelenia onkológie za úžasnú prácu a zároveň našim partnerom Nadácia Milana Dubca, Elmax Žilina, Nadácia Kia Motors Slovakia,“ vyjadrila svoju vďaku všetkým, ktorí pomáhajú premeniť víziu átria na realitu, Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu