Nadácia Milana Dubca poskytla 10-tisíc eur na obnovu Literárneho parku za Krajskou knižnicou v Žiline


Foto: Nadácia Milana Dubca poskytla 10-tisíc eur na obnovu Literárneho parku za Krajskou knižnicou v Žiline Foto: Facebook/Krajská knižnica v Žiline

Literárny park pri Krajskej knižnici v Žiline čoskoro prejde rozsiahlou obnovou. Finančné prostriedky vo výške 10-tisíc eur na tento projekt poskytla Nadácia Milana Dubca. O plánovanej revitalizácii literárno-komunitného parku informovala krajská knižnica na svojom oficiálnom webe.

Súčasťou obnovy parku, ktorý slúži Žilinčanom na oddych, zábavu aj vzdelávanie, bude výsadba stromov, okrasnej zelene aj liečivých rastlín. Za knižnicou taktiež pribudnú nové relaxačné kreslá pre návštevníkov. Časť financií bude použitá na rekonštrukciu starších lavičiek, ktoré sa v parku nachádzajú.

„S nadšením sme privítali informáciu o podpore našej knižnice Nadáciou Milana Dubca a dnes oznamujeme našim čitateľom a návštevníkom, že sa môžu tešiť na príjemný pobyt a oddych pod korunami stromov v obnovenom Literárnom parku za budovou Krajskej knižnice v Žiline, ktorého obnova sa začne v najbližších týždňoch,“ uviedla krajská knižnica.


Vďaka schválenému projektu vedenie knižnice zakúpilo rôzne nové praktické didaktické pomôcky, ktoré majú byť využívané pri environmentálnej výchove najmladších obyvateľov Žiliny. Deti sa ohľaduplnosti k svojmu okoliu a životnému prostrediu v parku učili aj v minulosti, po dokončení jeho obnovy by sa však mala environmentálna výchova zintenzívniť.

“Nadácia Milan Dubca je platformou, ktorá podporuje diskusiu a iniciatívy z oblasti klimatickej krízy, vzdelávania a demografickej zmeny. Prostredníctvom grantových programov pomáha nadácia žilinským projektom zameraným na obnovu zanedbaných lokalít, revitalizáciu prírodných a verejných priestranstiev, skrášlenie detských ihrísk i na podporu vzdelávacích aktivít na ochranu životného prostredia s cieľom skvalitnenia života obyvateľov mesta,” doplnila Krajská knižnica v Žiline.


Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti TnC IV, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu