Odstavený Mercedes na Hlinách dal odtiahnuť majiteľ, zatiaľ čo sa mesto chváli napredovaním v boji s autovrakmi


Foto: Odstavený Mercedes na Hlinách dal odtiahnuť majiteľ, zatiaľ čo sa mesto chváli napredovaním v boji s autovrakmi Foto: Pokus o odtiahnutie vozidla začiatkom augusta

Nepojazdné osobné vozidlo značky Mercedes blokujúce chodník pre cyklistov na žilinskom sídlisku Hliny bolo dnes ráno odstránené. Stalo sa tak na základe aktivity samotného majiteľa. Vrak čierneho motorového vozidla značky Mercedes-Benz bol niekoľko mesiacov odstavený na miestnej komunikácii vedúcej ulicou Nešporova.

Nespokojní Žilinčania na automobil s nitrianskym evidenčným číslom upozorňovali už od januára tohto roku. Mesto začalo konať až v júni 2022, keď majiteľa vyzvalo na odstránenie prekážky v cestnej premávke. Odviezť automobil mal do 60 dní, ktoré uplynuli práve dnes.

Situáciu sa pokúšal urýchliť aj žilinský podnikateľ. Jeho prvotným plánom bolo odkúpenie vraku a následné odtiahnutie na vlastné náklady. Napokon sa mu však podarilo skontaktovať priamo s majiteľom, ktorý prisľúbil odstránenie odstaveného auta do niekoľkých dní.

Na Nešporovu ulicu na pokyn vedenia mesta dnes 10. augusta ráno dorazilo vozidlo určené na odstránenie vraku. V rovnakom čase sa k vozidlu dostala aj odťahová služba objednaná majiteľom odstaveného auta. Podľa informácií od jej pracovníkov by mal byť nepojazdný Mercedes premiestnený do bližšie nešpecifikovaného automobilového servisu. 

O odtiahnutie dlhodobo odstaveného osobného auta sa už majiteľ pokúšal pred niekoľkými dňami. Začiatkom augusta bola na mieste pripravená odťahová služba, tá však vozidlo nedokázala naložiť. O pokusoch nás informovali čitatelia žijúci v okolí.


Mesto Žilina sa dnes v ranných hodinách na sociálnej sieti pochválilo úspešným bojom s autovrakmi. Zverejnilo pritom fotografiu zachytávajúcu práve predmetný Mercedes, ktorý blokoval chodník ešte od minulého roka a ktorý ani neodstránilo.

Samospráva zaslala výzvu majiteľovi až po niekoľkých mesiacoch, čo na prípad upozornili obyvatelia. Úspešný boj s odstavenými vrakmi sa obyvateľom mesta zdá byť príliš pomalý.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu