Čierny Mercedes už neblokuje cyklochodník na Hlinách, prišli preň až dve odťahové služby


Foto: Čierny Mercedes už neblokuje cyklochodník na Hlinách, prišli preň až dve odťahové služby

Nepojazdný osobný automobil, ktorý viac než pol roka blokoval chodník pre cyklistov na žilinskom sídlisku Hliny, bol dnes ráno z ulice odstránený. Na žiadosť majiteľa ho krátko pred 10:00 hod. odviezla miestna odťahová služba MIP SERVICES, s. r. o.

Vrak čierneho motorového vozidla značky Mercedes-Benz bol niekoľko mesiacov odstavený na miestnej komunikácii vedúcej ulicou Nešporova. Nespokojní Žilinčania na automobil s nitrianskym evidenčným číslom upozorňovali už od januára tohto roku.

Mesto začalo konať až v júni 2022, kedy majiteľa vyzvalo na odstránenie prekážky v cestnej premávke. Na odvezenie čierneho Mercedesu mal 60 dní, ktoré uplynuli práve dnes. Na Nešporovu ulicu preto na pokyn vedenia mesta ráno dorazilo vozidlo určené na odstránenie vraku.


V rovnakom čase sa však k vozidlu dostala aj odťahová služba objednaná majiteľom odstaveného auta. Podľa informácií od jej pracovníkov by mal byť nepojazdný Mercedes premiestnený do bližšie nešpecifikovaného automobilového servisu. Žilinčania tak budú môcť opäť bezpečne využívať cyklistický chodník v obidvoch smeroch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu