Na Vlčincoch sa zlodeji opäť pokúšali preniknúť do podzemných garáží, lopúchom prekryli senzory brán


Foto: Na Vlčincoch sa zlodeji opäť pokúšali preniknúť do podzemných garáží, lopúchom prekryli senzory brán

V niekoľkých predošlých článkoch sme informovali, že na žilinskom sídlisku Vlčince vyčíňa už od začiatku tohto roka skupina ľudí, ktorá sa zameriava na vykrádanie pivníc, bytových priestorov či garáží. Organizovaná skupina naďalej pôsobí v oblasti ulíc Tulská a Pražská, často aj za bieleho dňa.

Z minulosti majú páchatelia na svedomí vypáčené či z náradia poškodené dvere a interiér bytového domu, na mieste sa našli aj skrutkovače, ktorými sa snažili dostať do miestností. Párkrát sa pokúšali dostať do garáží aj cez vedenie vzduchotechniky, ktoré zostalo poškodené. 



Aktuálne sa však opäť snažili dostať do garáží, kde sa nachádzajú pivničné kobky. Na to, aby sa dostali do garáže, využili list, ktorým prikryli senzor dverí. Upozornila na to obyvateľka daného bytového domu, ktorá si po hodine od otvorenia brány všimla, že sa nezatvorila.

Podľa dostupných informácií sa skupina presúvala aj na iné časti Žiliny, kde si značkovali bránky nálepkami. V minulosti totiž boli známe prípady, keď si zlodeji takýmto spôsobom značili miesta, v ktorých následne spáchali krádež.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu