V žilinskej mestskej časti Bytčica sa pohybuje skupina mužov, ktorí nahliadajú do dvorov a označujú ich nálepkami


Foto: V žilinskej mestskej časti Bytčica sa pohybuje skupina mužov, ktorí nahliadajú do dvorov a označujú ich nálepkami

V žilinskej mestskej časti Bytčica zaznamenali obyvatelia počas posledného víkendu pohyb podozrivých osôb, ktoré nahliadali do dvorov rodinných domov a niekoľko hodín sedeli v odstavených autách. O prípade bol informovaný aj miestny poslanec Anton Trnovec.

Poslanec okamžite kontaktoval mestskú a štátnu políciu, pričom na tiesňovú linku polície sa obrátili aj niektorí občania. Na miesto bola následne vyslaná hliadka, ktorá zabezpečovala zvýšenú mieru hliadkovania počas najbližších hodín.

Podľa slov znepokojených ľudí ide o skupinu viacerých osôb, pričom títo prišli na motorových vozidlách značiek Škoda Fabia, Volkswagen Passat a Škoda Octavia combi. Minimálne dve vozidlá mali žilinské evidenčné čísla.

Z automobilov vystúpili neznámi muži v tmavšom oblečení so zakrytou hlavou. Obyvatelia v danej lokalite si našli na bránkach nalepené malé nálepky. V minulosti boli známe prípady, keď si zlodeji takýmto spôsobom značili miesta, v ktorých následne spáchali krádež.

„V nedeľu som bol kontaktovaný obyvateľmi, ktorým nahliadali do dvorov neznáme osoby. Vyzývam preto ľudí k väčšej obozretnosti a opatrnosti. Pokiaľ občania zaznamenajú pohyb podozrivých ľudí, môžu sa ihneď obrátiť na mestskú aj štátnu políciu,“ povedal poslanec Anton Trnovec.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu