Prípad úmrtia malého Jakuba počas kalamity na tábore v Turčeku: Po roku boli obvinené dve osoby


Foto: Prípad úmrtia malého Jakuba počas kalamity na tábore v Turčeku: Po roku boli obvinené dve osoby Foto: Ilustračné foto

V lete minulého roku došlo k tragickej udalosti na detskom indiánskom tábore v obci Turček (okres Turčianske Teplice). Náhla búrka a veterná kalamita zničila v noci zo 16. na 17. augusta 2021 väčšinu stanov malých účastníkov tábora. Konštrukcia jedného z nich spadla na 6-ročného chlapčeka Jakuba, ktorý na mieste podľahol zraneniam.

Silný vietor a padajúce indiánske stany zranili počas tragickej noci aj ďalších 7 detí, ktoré boli následne transportované do okolitých nemocníc. V letnom tábore sa malo v tom čase nachádzať až 104 účastníkov a animátorov. Bližšie informácie o tejto smutnej udalosti sme priniesli v staršom článku.

V súvislosti s úmrtím malého chlapca a zranením ostatných detí bolo takmer po roku vyšetrovania vznesené obvinenie. Jedna fyzická osoba má podľa polície čeliť obvineniam z prečinu usmrtenia a všeobecného ohrozenia. Z druhého spomínaného prečinu bola zároveň obvinená aj jedna právnická osoba.

„Na prípade naďalej intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom skončenia vyšetrovania a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu