V detskom letnom tábore v Turčianskych Tepliciach zomrelo dieťa, viaceré sa zranili


Foto: V detskom letnom tábore v Turčianskych Tepliciach zomrelo dieťa, viaceré sa zranili Foto: ilustračné

V noci z pondelka na dnes 17. augusta došlo v obci Turček (okres Turčianske Teplice) k zraneniu viacerých detí. Udalosť sa stala v detskom letnom tábore. Jedno dieťa utrpelo zranenia, ktorým na mieste podľahlo. Do detského tábora boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti.

„V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Hlásenie ohľadom zničeného stanového tábora prijalo aj Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ktoré urýchlene vyslalo na pomoc viaceré jednotky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Pri nešťastí zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach, z Hasičskej stanice v Martine, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Turček a Sučany.


„Po príjazde bolo zistené, že sa jedná zničený letný stanový tábor v dôsledku veternej kalamity, v ktorom sa nachádzalo 104 detí, z ktorých bolo zranených 7 detí a jedno dieťa bolo usmrtené,“ spresnilo Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline.

Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali do opatery Záchrannej zdravotnej službe, ktorá transportovala deti na ďalšie ošetrenie do nemocníc do Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice.

Ostatné deti pozvážali hasičskou technikou do budovy neďalekého kláštora, kde im bolo poskytnuté dočasné ubytovanie. Následky veternej kalamity sa v súčasnosti odstraňujú, postihnutým osobám je poskytovaná krízová intervencia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina