Pri zrážke vlakov pred Vrútkami sa zranilo 74 ľudí, jeden rušňovodič je vo vážnom stave


Foto: Pri zrážke vlakov pred Vrútkami sa zranilo 74 ľudí, jeden rušňovodič je vo vážnom stave Foto: Univerzitná nemocnica Martin

Pri piatkovej vážnej nehode, ktorá sa stala na železničnej trati medzi Žilinou a Vrútkami, sa zranilo viacero cestujúcich. Niektorí utrpeli iba ľahké poranenia, iní vážnejšie a jeden z rušňovodičov je vo vážnom stave.

Na mieste bolo ošetrených spolu 74 pacientov, z toho 34 osôb bolo transportovaných do okolitých nemocníc. Z celkového počtu bolo 59 osôb ľahko zranených, 11 osôb stredne ťažko zranených a 4 osoby zranené ťažko.

„Vyšetrovateľ vykonáva na mieste prvotné úkony. Príčiny nehody budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Na mieste nehody zasahoval aj posttraumatický tím,“ spresnila polícia na sociálnej sieti.

Pri nehode zasahovalo 11 ambulancií záchrannej zdravotnej služby. Pacientov z miesta prevážali do nemocníc v Martine, Žiline, Ružomberku, Dolnom Kubíne a Považskej Bystrici.


„Martinská nemocnica má hospitalizovaných 7 účastníkov nehody. Rušňovodič je vo vážnom stave s mnohopočetnými zraneniami na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny. Ďalších šesť osôb so stredne ťažkými zraneniami je na úrazovom oddelení a na chirurgickej klinike,“ povedal medicínsky riaditeľ UNM Dalibor Murgaš.

K nehode bolo vyslaných spolu 21 profesionálnych hasičov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a dobrovoľní hasiči z DHZO Sučany, Lipovec, Martin - Priekopa.

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu