Muž šoféroval v Likavke bez vodičského preukazu a pod vplyvom alkoholu. Čelí obvineniu z trestného činu


Foto: Muž šoféroval v Likavke bez vodičského preukazu a pod vplyvom alkoholu. Čelí obvineniu z trestného činu Foto: ilustračné/Facebook Polícia SR Žilinský kraj

V nedeľu 29. mája v obci Likavka v okrese Ružomberok vodič vozidla Ford svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky z Ružomberka.

Následne bol policajnou hliadkou zastavený a počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,46 ‰ alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pri čom policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu. 

Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru muža obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.


V uplynulom týždni policajti v Žilinskom kraji odhalili 29 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U 12 z nich bol výsledok nad jedno promile, u 17 z nich do jedného promile a štyria vodiči spôsobili dopravnú nehodu. 

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku až 38 cyklistom. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu