Poslanci ŽSK prijali výzvu na urýchlenie dostavby D3 i rekonštrukciu mosta v Radoli


Foto: Poslanci ŽSK prijali výzvu na urýchlenie dostavby D3 i rekonštrukciu mosta v Radoli Foto: Facebook/Erika Jurinovác

Poslanci Žilinského samosprávneho kraja prijali na zasadnutí Zastupiteľstva ŽSK výzvu na urýchlenie procesov prípravy a dobudovania D3, ako aj rekonštrukciu mostného objektu v Radoli. 

Spomínaná cestná komunikácia je dôležitým koridorom s európskym významom, ktorý sa nachádza na extrémne preťaženej slovenskej ceste. Výstavba diaľnice D3 má preto pre Žilinský kraj a prioritne pre región Kysúc veľmi dôležitý význam. 

Obyvatelia regiónu už strácajú trpezlivosť, keď počúvajú stále o prekážkach a následnom odsúvaní realizácie. Aj keď sme ubezpečovaní, že D3 je prioritou vlády, potrebujeme vidieť reálne kroky, ktoré nám to potvrdia,” uvádza predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. 

V blízkej dobe by sa zástupcovia kraja preto mali v súvislosti s touto témou stretnúť s ministrom dopravy a výstavby SR Andrejom Doležalom, kde budú apelovať na dôležitosť urýchlenia procesov s dokončením výstavby. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu