Čadčania sa z novej lavičky pre zamilovaných dlho netešili, kovovú konštrukciu v tvare srdca našli položenú v tráve


Foto: Čadčania sa z novej lavičky pre zamilovaných dlho netešili, kovovú konštrukciu v tvare srdca našli položenú v tráve
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/ČADCA CITY - Veď Čadca si aj ty

Netradičné a zaujiímavé lavičky patria medzi obľúbené turistické atrakcie. Od pondelka 9. mája sa v parku pri rieke Kysuca v Čadci nachádzala menšia lavička pre dvoch, uzatvorená veľkou kovovou konštrukciou v tvare srdca. 

Lavička sa stala okamžite vyhľadávanou atrakciou a množstvo ľudí sa prišlo na nej odfotiť či umiestniť symbolické zámky na znak lásky po obvode srdca. 

V nedeľu 15. mája však Čadčania túto lavičku už v parku nenašli. Kovová konštrukcia bola odstránená a položená v tráve vedľa inej lavičky v parku. Upozornili na to členovia facebookovej skupiny ČADCA CITY - Veď Čadca si aj ty. 

Podľa informácií pod príspevkom na sociálnej sieti by však nemalo ísť o vandalizmus. 

„Keď ju osádzali, poškodili nejaké telekomunikačné vedenie a nastala porucha,” uvádza jeden z členov skupiny. Informáciu nám dodatočne potvrdil aj autor myšlienky vybudovania tejto lavičky Vladimír Malík.


V priebehu nedele prebiehali v parku pri rieke Kysuca práce na odstránení nahlásenej poruchy, netradičná lavička by sa tak po vyriešení problémov s optickými káblami mala vrátiť opäť na svoje pôvodné miesto. 

(Aktualizované 17. mája 10:41)

Od pondelka 16. mája lavička v tvare srdca opäť stojí na pôvodnom mieste. Podľa Vladimíra Malíka ju kvôli káblom vedúcim zemou popri brehu rieky Kysuca bolo nutné len posunúť o pol metra. Lavička zamilovaných už teda opäť slúži domácim i turistom a skrášľuje prostredie parku. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu