V Žiline vyznačili nové cyklotrasy, niektoré križujú nebezpečné výtlky či zábrany


Foto: V Žiline vyznačili nové cyklotrasy, niektoré križujú nebezpečné výtlky či zábrany Foto: Facebook/Neporiadok v Žiline

Žilinská samospráva vo februári tohto roka informovala verejnosť, že v rámci podpory alternatívnych druhov dopravy v meste pribudnú nové cyklotrasy. V najbližších mesiacoch mali byť realizované cykloprojekty, na ktoré Európska únia a štát poskytli takmer 680-tisíc eur.

V uplynulých dňoch mesto Žilina rozšírilo možnosti pre cyklistov podivuhodným spôsobom - niektoré značenia sú totiž nastriekané na zničenú asfaltovú cestu či vedú priamo do zábran.

Na situáciu reagovala poslankyňa mestského zastupiteľstva v Žiline Miriam Šuteková: „Ak tomu správne rozumiem najskôr nastriekame značenie na asfalt, minieme kopec farby a zaplatíme za prácu, aby sme to potom kvôli potrebnej oprave prekryli novým asfaltom a opäť nastriekali.”

Šuteková zároveň upozorňuje na nefungujúci koordináciu. „Zdá sa, že peňazí v meste máme tiež nazvyš, keď si môžeme dovoliť takéto kúsky,” dodáva. 


Na situáciu poukázali aj členovia facebookovej skupiny Neporiadok v Žiline, ktorí si okrem čerstvo vyznačenej cyklotrasy na popraskanom asfalte všimli aj jej ďalšie nedostatky. 

„Za Billou pred mostom na Bulvár stojí v trase cyklocesty vrak, tak len prerušili čiary, nikto si nedá prácu s tým, aby vrak bol odstránený,” upozorňuje jedna členka skupiny. 

Budovanie cyklochodníkov a cyklotrás je vizitkou moderného mesta, v procese ich budovania by však mesto malo dbať na efektívne využívanie poskytnutých financií a dohliadnuť na to, aby kvantita nešla na úkor kvality.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu