Horskí záchranári pomáhali turistovi, ktorý dostal epileptický záchvat v horách nad Pribylinou


Foto: Horskí záchranári pomáhali turistovi, ktorý dostal epileptický záchvat v horách nad Pribylinou Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Horskí záchranári dnes 13. apríla pomáhali slovenskému turistovi, ktorý dostal epileptický záchvat počas výstupu na Suchý Hrádok. Po aplikácii liečby a transporte do obce Pribylina odmietol ďalšiu pomoc záchranárov a rozhodol sa pokračovať v spoločnosti známych samostatne.

Spod Suchého Hrádku pri obci Pribylina dnes v dopoludňajších hodinách zavolali na tiesňovú linku 112 slovenskí turisti, ktorí žiadali pomoc pre 48-ročného muža s náhlym epileptickým záchvatom. Na miesto okamžite vyrazili záchranári z dvoch stredísk, konkrétne zo Školiaceho strediska HZS v Liptovskom Hrádku a OS HZS Západné Tatry.

„Po príchode k postihnutému mu bola aplikovaná liečba. Pacient po prevezení záchranármi HZS do obce Pribylina odmietol ďalší transport do zdravotníckeho zariadenia, keďže po odoznení záchvatu a aplikácii liečby sa cítil v poriadku,“ uviedla Horská záchranná služba v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu