Liptovská verejnosť má jedinečnú šancu rozhodnúť o čerpaní 25 miliónov z eurofondov


Foto: Liptovská verejnosť má jedinečnú šancu rozhodnúť o čerpaní 25 miliónov z eurofondov Foto: Ján Sokolský

Do príprav strategického dokumentu Liptov 2030, ktorý určí, ako bude región čerpať eurofondy v najbližších siedmich rokoch sa môže liptovská verejnosť zapojiť prostredníctvom dotazníka.

„Dotazník slúži na zber projektových zámerov, ktoré sú rozpracované v území udržateľného mestského rozvoja miest Ružomberok, Liptovský Mikuláš a ich 16 priľahlých obcí. Okrem tvorby zásobníka týchto projektových zámerov pre prípadné budúce financovanie z európskych štrukturálnych a investičných fondov, poslúži aj na zadefinovanie smerovania rozvoja pre spracovanie strategického dokumentu Liptov 2030,“ vysvetľuje projektová manažérka Iveta Niňajová.

Obyvatelia Liptova sa môžu so svojimi názormi podeliť do apríla 2022.  Projektový tím spolu so samosprávami a odbornými partnermi následne na základe prijatých podnetov vypracuje do konca júla 2022 strategický dokument Liptov 2030. Dokument bude obsahovať integrovanú stratégiu, aké výzvy a problémy bude potrebné z eurofondov riešiť. Prioritami sú zdravé životné prostredie, udržateľná mobilita, dlhodobá prosperita a inklúzia. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR predbežne vyčíslilo na približne 25 miliónov eur.


„Strategický dokument Liptov 2030 je o tom, aký Liptov chceme spoločne vytvoriť – a v akom chceme v budúcnosti žiť. Preto pozývam všetkých obyvateľov Liptova, aby sa zapojili a napísali nám svoje názory,“ vyzýva I. Niňajová.

Všetky informácie budú priebežne zverejňované na stránke www.liptov2030.sk a na sociálnych sieťach. Verejnosť tam nájde aj dotazník na odoslanie názorov a nápadov a tiež formulár na prihlasovanie projektových zámerov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu