Žilinská nemocnica zakúpila vďaka finančnému daru najnovší pulzný oxymeter pre novorodencov


Foto: Žilinská nemocnica zakúpila vďaka finančnému daru najnovší pulzný oxymeter pre novorodencov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline rozšírila svoje vybavenie na oddelení neonatológie. Vďaka finančnému daru od známeho občianskeho združenia zakúpilo vedenie moderný pulzný oxymeter. V aktuálnej situácii ide o pomerne známy prístroj aj pre verejnosť.

„No možno nie každý vie, že tohto malého pomocníka používame aj pri našich drobčekoch. Najnovší pulzný oxymeter s individuálnymi senzormi s flexibilným prúžkom pre novorodeniatka sme tento rok zakúpili vďaka daru 1080 eur od Občianskeho združenia Priatelia Stonožky,“ spresňuje žilinská nemocnica na sociálnej sieti. 

Zdravotníci tak získali ďalšieho veľmi užitočného pomocníka, s ktorým môžu kvalitnejšie a presnejšie kontrolovať obsah kyslíka v krvi bábätiek. Prístroj sa používa u novorodencov, ktorí musia naberať sily a zdravie v inkubátoroch.

Financie, z ktorých oxymeter zakúpili, boli získané z predaja vianočných pohľadníc na novorodeneckom oddelení. Tie sú v predaji aj tento rok, záujemcovia sa môžu informovať priamo od personálu neonatológie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline