Stráž prírody kontrolovala v Malej Fatre uzávery chodníkov, konštatuje spokojnosť s rešpektovaním zo strany ľudí


Foto: Stráž prírody kontrolovala v Malej Fatre uzávery chodníkov, konštatuje spokojnosť s rešpektovaním zo strany ľudí Foto: NP Malá Fatra

V uplynulých víkendoch sa zamerali členovia Stráže prírody v Národnom parku Malá Fatra na kontroly uzáver troch chodníkov - na Veľkom Rozsutci, v Obšívanke aj v oblasti Vendovky. Dôvodom tradičných uzáver je ochrana prírody a živočíchov, ktorí potrebujú v týchto mesiacoch kľud a pokoj od návštevníkov.

Správcovia národného parku vyjadrili spokojnosť s výsledkami kontrol na Veľkom Rozsutci a v Obšívanke, ktoré nasvedčujú, že ľudia rešpektujú uzatvorenie a nevstupujú na vymedzené teritóriá.

„Pri prvých dvoch uzavretých chodníkoch musí Správa NP konštatovať spokojnosť s pochopením návštevníkov chráneného územia v zmysle rešpektovania sezónnej uzávery chodníkov. Pri posledných dvoch kontrolách nebolo na Veľký Rozsutec zo smeru od Medziholia a Medzirozsutcov prešľapaný chodník, čo je jasný dôkaz pochopenia významu uzávery,“ informuje Správa NP Malá Fatra.

Iná situácia už ale v oblasti Vendovky, kde niektorí ľudia porušujú zákaz vjazdom na motorkách alebo pohybom na lyžiach mimo vyznačených chodníkov. Aj preto budú v tejto oblasti kontroly pokračovať, za účasti mužov zákona:

„Pri lokalite Vendovka – Malý Kriváň budú akcie organizované za účasti príslušníkov Polície, nakoľko si to vyžaduje situácia a v oblasti dochádza k hromadným porušeniam zákazov vjazdov motorovými vozidlami a ďalších predpisov, najmä v pohybe mimo vyznačený chodník na lyžiach.“

Na uzávery jasne upozorňujú vytlačené oznamy. Zdroj: NP Malá Fatra


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: NP Malá Fatra