Od dnešného dňa funguje v skúšobnej prevádzke digitálny Covid automat, ponúka prehľad opatrení v okresoch


Foto: Od dnešného dňa funguje v skúšobnej prevádzke digitálny Covid automat, ponúka prehľad opatrení v okresoch

Ministerstvo informatizácie dnes spustilo skúšobnú verziu digitálneho Covid automatu. Verejnosť vďaka nej získa prehľad o tom, aké konkrétne opatrenia platia v každom okrese v daný deň. Prístupný je na internetovej adrese automat.gov.sk pre mobilné zariadenia aj pre klasické počítače.

Nový Covid automat poskytuje prehľad o tom, aké aktivity a za akých podmienok môžu ľudia vykonávať v každom okrese. Tvorcom webového systému je štátna spoločnosť Slovensko IT, ktorá je dcérskou spoločnosťou MIRRI SR.

Používanie digitálneho Covid automatu bude ministerstvo informatizácie v najbližších dňoch analyzovať v spolupráci so Slovenskom IT. V prípade, že nájde u občanov pozitívnu odozvu, rozhodne o rozširovaní a príprave jazykových mutácií.

Digitálna verzia pomôže ľuďom správne sa orientovať v opatreniach. Od dnešného dňa funguje v skúšobnej prevádzke, používatelia preto môžu posielať svoje pripomienky a návrhy na zlepšenie.

„Ďakujem našim skvelým zamestnancom, ktorí sa pre jej vývoj nadchli a urobili ju za pár dní, nad rámec svojich štandardných projektov a aj počas svojho voľného času. Cieľom bolo priniesť zrozumiteľné a jednoduché riešenie pre bežného človeka,” uviedol generálny riaditeľ Slovensko IT Pavol Miroššay.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo informatizácie SR