Knižnica v Žiline je opäť otvorená od utorka 9. februára, podmienkou vstupu je negatívny test


Foto: Knižnica v Žiline je opäť otvorená od utorka 9. februára, podmienkou vstupu je negatívny test Foto: ilustračné

Knižnice boli zaradené medzi výnimky z COVID automatu, vďaka čomu môže svoje brány čitateľom pre výpožičky sprístupniť aj Krajská knižnica v Žiline. Od utorka 9. februára 2021 bude budova centrálnej knižnice a pobočka Vlčince otvorená pre verejnosť so službami v obmedzenom režime.

„Môžete vstupovať do knižnice a vyberať si knihy sami, tak ako v predchádzajúcich dňoch. Knižnica bude otvorená každý pracovný deň od 9.30 do 16.30 h a prístupné Vám budú všetky služby okrem tých, ktoré sú spojené s dlhším pobytom v jej priestoroch. Zatiaľ vám neumožníme čítať časopisy, využívať internet, pracovať v študovni, či hrať sa s deťmi v detskom kútiku. Dobrú knihu si však vyberiete priamo z regálu alebo si ju môžete objednať z online katalógu knižnice a vyzdvihnúť pri výpožičnom pulte,“ informuje čitateľov knižnica.

Podmienkou vstupu je potvrdenie o platnom negatívnom teste. Zároveň boli aktuálne výpožičky všetkým čitateľom predĺžené do 4. marca 2021. „Uvítame však, ak knihy po prečítaní vrátite a uvoľníte ich pre ďalších čitateľov. Do pozornosti dávame aj možnosť požičať si staršie tituly periodík a spoločenské hry domov na dva týždne. Všetky vrátené dokumenty sú umiestnené do dvojdňovej karantény,“ dodávajú pracovníci knižnice v Žiline.

Na vrátenie vypožičaných kníh môžete využiť aj bibliobox, ktorý je umiestnený v blízkosti vchodu do centrálnej budovy. Vďaka vhodeniu kníh nemusíte vstupovať do priestorov knižnice. Zároveň je v ponuke aj donášková služba, bližšie informácie dostanete na tel. čísle 041/7233090.



 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu