Pri zastávke na Bulvári vyrástol stánok, žilinský stavebný úrad neeviduje žiadosť o výstavbu


Foto: Pri zastávke na Bulvári vyrástol stánok, žilinský stavebný úrad neeviduje žiadosť o výstavbu

Pozemok v centre Žiliny o rozlohe 1 433 metrov štvorcových na Bulvári púta pozornosť Žilinčanov v nepravidelných intervaloch, parcelu s definovaným využitím ako zeleň sa v minulosti od súkromného vlastníka pokúšalo mesto kúpiť. Schválenú cenu zastupiteľstvom však odmietol.

Majiteľ pozemku, spoločosnoť cda consulting group, s.r.o., v minulosti priestor na určitý čas oplotil. Pred voľbami do samospráv vyšších územných celkov na ňom zas vybudoval konštrukciu, na ktorú umiestnil reklamný nosič.

Pozemok, ktorý odpredal ešte primátor Slota spolu s parcelami pod dnešným SC Aupark, spôsoboval mestu problémy s priľahlou zastávkou hromadnej dopravy. V mieste musela radnica napokon rozširovať nástupný priestor.


Pred niekoľkými dňami na pozemku vznikol stánok, mesto Žilina ale podľa slov hovorcu Vladimíra Miškovčíka neeviduje žiadosť o povolenie na jeho vybudovanie: „Stavebný úrad Mesta Žilina neeviduje akúkoľvek žiadosť v súvislosti s danou parcelou a ani nevydal v prípade uloženia predmetných stánkov žiadne povolenie.“ 

Aktuálny výpis z katastra nehnuteľností spresňuje možný spôsob využívania pozemku: „Pozemok, na ktorom je okrasná záhrada, uličná a sídlisková zeleň, park a iná funkčná zeleň a lesný pozemok na rekreačné a poľovnícke využívanie,“ vysvetľuje legenda k údajom. Územný plán v mieste nepovoľuje zástavbu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu