Zastávka na Bulvári neslúži svojmu účelu, nachádza sa na súkromnom pozemku za oplotením


Foto: Zastávka na Bulvári neslúži svojmu účelu, nachádza sa na súkromnom pozemku za oplotením

AKTUALIZÁCIA: Zastávka bola presunutá

V druhej polovici minulého roka sme vás informovali o oplotení pozemku na Bulvári, ku ktorému došlo po tom, ako sa jeho majiteľ snažil dohodnúť s mestom na jeho odkúpení či prenájme. Nakoľko rokovania zlyhali, rozhodla sa spoločnosť cda consulting group, s. r. o. priestor oplotiť. Týmto krokom zamedzila využívaniu jej pozemku zo strany verejnosti.

Na časti pozemku sa totiž nachádzala autobusová zastávka, ktorá zostala v oplotenom priestore súkromného pozemku. Na vzniknutú situáciu zareagovali predstavitelia mesta Žilina tak, že dobudovali časť chodníka a zväčšili manipulačný priestor pre nastupovanie a vystupovanie cestujúcich mestskej hromadnej dopravy. Spomenuté riešenie pretrváva až dodnes a nič nenasvedčuje tomu, že by sa malo v blízkej budúcnosti niečo zmeniť.


Mestský prístrešok sa nachádza na súkromnom pozemku

„Vlastník pozemku doručil mestu Žilina návrh, podľa ktorého si malo mesto tento pozemok prenajať. Mesto ale preferuje jeho odkúpenie späť do mestského majetku (a teda trvalé riešenie) a nie pravidelne platiť za dočasný prenájom. V tomto zmysle sme aj vlastníkovi tlmočili náš návrh s požiadavkou o prehodnotenie s tým, že o odkúpení pozemku vrátane podmienok by rozhodlo mestské zastupiteľstvo. Napriek urgencii sme však doteraz neobdržali pozitívne stanovisko k návrhu mesta na odkúpenie tohto pozemku,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Ako poukázala čitateľka Iveta, na oplotenom území sa nachádza aj zastávka pre cestujúcich. „V daždi sa nám vedľa zastávky za oplotením stálo úplne “perfektne”. Pritom by ju stačilo posunúť o tri metre,“ uviedla Iveta. Počas dažďa či sneženia sa väčšinou cestujúci schovávajú pod strechou priľahlej budovy.

Samotný prístrešok však podľa slov hovorkyne patrí mestu, ktoré ho v najbližšej dobe presunie na miesto prístupné aj pre cestujúcich. „Prístrešok je mestský, no pozemok patrí súkromnej osobe. Zastávku premiestnime na vhodné miesto na mestský pozemok,“ dodala Barbora Zigová. Otázka dokedy bude pozemok na Bulvári oplotený, zostáva nezodpovedaná.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu