Polícia odhalila dvoch vodičov, ktorí v nepriaznivom počasí jazdili až dvojnásobnou rýchlosťou


Foto: Polícia odhalila dvoch vodičov, ktorí v nepriaznivom počasí jazdili až dvojnásobnou rýchlosťou Foto: KR PZ Žilina

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci odhalili v uplynulých dňoch dvoch nezodpovedných vodičov. Obaja aj napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam riskovali a ohrozovali nielen seba ale i ostatných účastníkov cestnej premávky a jazdili dvojnásobnou rýchlosťou, ako bolo povolené.

V prvom prípade namerala policajná hliadka vodiča, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 55 kilometrov za hodinu, pričom v úseku s povolenou päťdesiatkou išiel až 105 km/h.

Druhý z dvojice nezodpovedných šoférov išiel ešte rýchlejšie. Hliadka namerala 35-ročnému mužovi rýchlosť až 117 kilometrov za hodinu v úseku, kde je stanovený maximálny limit 50 km/h.

„V našich statusoch sa často prihovárame k šoférom, aby dodržiavali rýchlosť, a aby svojou riskantnou a rýchlou jazdou neohrozovali seba a aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Napriek našim upozorneniam, meraniam a cestným kontrolám sa však stále nájdu takí, ktorí predpisy porušujú a neuvedomujú si možné dôsledky svojho konania,“ dodáva Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina