V uplynulej sezóne e-športovej ligy UniCup účinkovalo 9 tímov zo Žiliny, registrácie sú otvorené


Foto: V uplynulej sezóne e-športovej ligy UniCup účinkovalo 9 tímov zo Žiliny, registrácie sú otvorené Foto: UniCup

V minulej sezóne sa v slovenskej univerzitnej e-športovej lige UniCup predstavilo deväť tímov zo Žilinskej univerzity v Žiline, organizátori pripravili nový ročník a aktuálne spustili registrácie. Tie potrvajú počas celého septembra a prihlásiť sa môžu študenti, ktorí musia pre účasť v lige splniť jednu podmienku - poskladať tím zo svojej univerzity. 

Cieľom projektu pod záštitou agentúry LanCraft je položiť základy slovenského univerzitného e-športu. Minulý rok sa predstavilo 9 tímov zo Žiliny - Unranked Apes, S láskou na prestretý stôl, Prvoplánovka, TP327, Flour Collectors, Za 2 roky inžinier, UNIZA, Holy Smokes, Kiss My Ace a Fričkári, pričom organizátori veria, že by ich počet tento rok mohol byť vyšší.

„V skončenej sezóne sa tejto šance chytilo hneď 11 škôl a časť z nich založilo vlastné e-športové spolky, ktoré meno svojej „Alma matter“ hrdo reprezentujú doteraz. Študenti majú v lige možnosť vyhrať cenné výhry, ktorých hodnotu sme sa rozhodli opäť navýšiť. Ponúkame aj možnosť registrácie pre jednotlivcom, ktorým pomôžeme zostaviť univerzitný tím,“ dodáva Adam Servatka.

V minulom roku sa nepodarilo žiadnemu tímu zo Žiliny prebojovať do offline finále. Zdroj: UniCup

Počas zimného semestra sa bude súťažiť v hrách Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Podľa organizátorov sa fanúšikovia sa môžu tešiť aj na viac ako 90 zápasov, ktoré budú livestreamované zo štúdia. Tiež budú môcť hrať o atraktívne ceny:


„Tretia sezóna ligy sa bude odohrávať počas celého zimného semestra a bude rozdelená do niekoľkých fáz. V prvej fáze si tímy svoje sily zmerajú skupinovým systémom každý s každým. Na konci postúpia z každej skupiny dva najlepšie tímy do play-off, v rámci ktorého tímy zabojujú o postup na offline finále ligy. To sa bude konať 20. - 21. februára 2021 na hernom festivale UniCon.“ 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu